Boom snoeien

Een gezonde en goed onderhouden boom kan een mooie toevoeging zijn aan de tuin.
Bomen zorgen voor schaduw, verfrissing en privacy. Helaas kunnen bomen ook zodanig groeien dat ze op een punt komen waarop ze gevaarlijk worden voor de omgeving, in dit geval is snoeien een goeie optie om de boom alsnog te kunnen behouden.

Wat kost een boom snoeien?

De kosten van een boom snoeien variëren, dit is afhankelijk van verschillende factoren.
Bijvoorbeeld de grootte van de boom, de locatie, bereikbaarheid, het soort boom en de hoeveelheid werk. Heb ik bijvoorbeeld een snoekvergunning nodig voor de boom?
Omdat er geen prijskaartje aan te hangen is kom ik dan ook graag langs of ontvang ik graag diverse foto's om een passende prijs te bieden.

Voordelen het snoeien van een boom

Het regelmatig snoeien van een boom heeft diverse voordelen:

  • Beheersing van de groei van de boom
  • Betere vorming van de bloemen en vruchten
  • Betere gezondheid en langere levensduur van de boom

Beheersing van de groei van de boom

Een van de belangrijkste voordelen van het snoeien van de boom is dat het helpt met de beheersing van de groei. Als een boom niet regelmatig wordt gesnoeid kan deze uit zijn voegen groeien, hierdoor kan de boom een gevaar worden voor de omgeving. Door het snoeien worden overtollige takken verwijderd. Hierdoor behoud de boom een gezonde en veilige groei.

Betere vorming van de bloemen en vruchten

En ander bijkomend voordeel van het snoeien van een boom is dat het bijdraagt aan beter vorming van de bloemen en vruchten. Bij het snoeien van een boom worden oude en slechte takken verwijderd. Hierdoor kan de boom zich weer concentreren op het produceren van gezonde bloemen en vruchten.

Betere gezondheid en langere levensduur van de boom

Naast bovenstaande voordelen zorgt het snoeien van een boom ook voor een betere gezondheid en langere levensduur van de boom.
Ook kan het snoeien van de boom zorgen voor meer zonlicht in de tuin waardoor andere planten en of bomen ook weer beter groeien.
Verder helpt het snoeien ook bij aan het verwijderen van zwakke, slechte en afgestorven takken waardoor de boom zijn voedingstoffen weer naar de gezonde takken stuurt en hierdoor steviger wordt en er minder kans is op afbreken.